0
0
0

Integritetspolicy

Policy för personuppgifter

När registrerar och bearbetar vi personuppgifter?
Din adress sparas i vårt ADB-system för snabb och felfri bearbetning. Behandlingen av överlämnade data utförs enligt bestämmelserna i dataskyddslagen samt telekommunikationslagen i landet.

Vad gör vi med personuppgifter?

För kreditprövning och kontroll av soliditet sker ett utbyte av uppgifter mellan oss och andra kreditbolag.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?
Vi förbehåller oss rätten att använda dina uppgifter i informations-, men även reklamsyfte. Om du inte vill tillåta detta, skicka ett kort informellt meddelande till marketing (at) conrad.se. Om du beställer på Internet och avaktiverar fältet ”Uppgiftsanvändning” vidarebefordras inga uppgifter.

Vårt dataskyddsombud
Vi behandlar dina uppgifter konfidentiellt. Conrad Electronic AB kommer därför inte att använda sig av eller vidarebefordra kunduppgifter utöver det som fastställts här. Vårt dataskyddsombud är Klaus Tschierschke.


Kryptering (SSL)

OBS! Vi använder frames och därför syns inte krypteringen. Vi garanterar dock att dina uppgifter skickas krypterade.

SSL betyder "Secure Socket Layer" och är en krypteringsmetod som använts sedan länge på webben. Med denna metod krypteras all trafik mellan kundens webbläsare och servern så att det inte går att "avlyssna" det som skickas. Dessutom garanterar SSL-nyckeln att du verkligen skickar dina uppgifter till affärsföretaget och inte till någon person som utger sig för att vara det.

Hur kan man se att en sida är krypterad?
Låssymbolen i statusfältet längst ned i din webbläsare är ingen tillförlitlig indikator på kryptering. Särskilt inte på sidor som på grund av enklare hantering och högre nedladdninghastighet byggts upp med frames. I sådana fall kan mycket väl ett ansökningsformulär vara skyddat med SSL, medan andra frames runtomkring som navigeringen omfattar, inte är krypterad eftersom där inte finns information som behöver skyddas.

Hur kan jag försäkra mig om att en sida verkligen sänds krypterad?
Internet Explorer: Högerklicka på en tom yta (utan grafik) på den sida det gäller och välj sedan "Egenskaper". Netscape: Högerklicka på en tom yta (utan grafik) på den sida det gäller och välj sedan "Sidinformation". Om en "adress" eller "URL" till sidan visas som börjar med " https:// ...." så är sidan krypterad med SSL-protokoll. Den viktiga skillnaden är den lilla bokstaven "s" i "https" för krypterade sidor i motsats till "http" för okrypterade sidor.

Vad ska jag ha SSL till?

Vi använder SSL-metoden för alla uppgifter som behöver skyddas. Det är en säkerhet för dig att dina personuppgifter såsom lösenord, adress eller kreditkortsnummer inte hamnar i orätta händer. Krypteringen aktiveras som standard. Alla därpå följande sidor skyddas sedan genast med SSL, i den utsträckning de innehåller dina uppgifter.

Vad gör jag om SSL inte fungerar?
et kan hända att SSL inte fungerar på din dator eftersom t.ex. brandväggen (en programvara som bygger upp en slags digital sluss) som du befinner dig bakom, inte stöder SSL, eller att du inte har angett någon säkerhetsproxy i din webbläsare. I så fall visas i regel ett felmeddelande som gör dig uppmärksam på problemet. Om detta problem skulle uppstå hos dig så bör du kontakta din nätverksadministratör (leverantören).


Anväder Conrad.se cookies?

En cookie är en liten textfil som skapas på din dator när du surfar på vår eller andras webbsidor. Cookies är inte mjukvara. De kan inte programmeras, de innehåller ingen skadlig kod och kan inte användas för att erhålla några personuppgifter. Liksom de flesta nätbutiker, använder vi cookies enbart för att identifiera din dator för att vi ska kunna anpassa din session, vilket gör det så enkelt som möjligt för dig att lägga till produkter i kundvagnen, hantera dina beställningar, sammanställa önskelistor etc.

De flesta av våra cookies är så kallade sessionscookies, dvs cookies som bara varar den tid du surfar på vår hemsida och som kommer att raderas från din dator så snart webbläsarfönstret har stängts.

Så kallade ”persistent” cookies gör det möjligt för oss att känna igen din dator när du besöker vår hemsida. Dessa cookies hjälper dig även att spara tid om du är en återkommande kund, du slipper t ex skriva in din e-postadress om och om igen vid återkommande beställningar. Dock får ingen av våra affärspartners placera cookies via vår hemsida på din dator.

Om du inte vill att Conrad.se använder cookies på din dator kan du ställa in detta i din webbläsare. Vill du ändra denna inställning, gå till menyn Verktyg i webbläsaren och välj "Inställningar" eller "Internet-alternativ" och ändra detta under Sekretess. Detta innebär dock att vissa funktioner på vår hemsida inte längre kommer att vara tillgängliga för dig. OBS: Användning av vår online varukorgen kräver närvaro av sessionscookies.


Google Analytics

Vi använder Google Analytics (GA), en gratis webbaserad statistiktjänst som erbjuds av Google. Detta innebär att källkoden på våra sidor innehåller kodavsnitt som tillhandahålls av Google, vilken samlar in besökdata och skickar denna till Google. Google använder den insamlade informationen för att producera webbanalysrapporter för GA kunder (såsom Conrad.se). Processen att logga besökdata garanterar dock att alla besökare behandlas anonymt: besökarens IP-adresser och annan besökrelaterad information som samlas in av spårningskoden från GA sammankopplas inte på något sätt, inga personliga uppgifter kommer att lämnas ut. Om du inte vill att Conrad.se använder GA gör att övervaka webbstatistik, var god ändra inställningarna i din webbläsare (använd till exempel Adblock och NoScript).

OBS! Genom att använda denna webbsida accepterar du villkoren som anges ovan.


Juridisk information

Juridisk information för Conrad Elektronik Norden AB

Producerad av
Conrad Elektronik Norden AB
Jungmansgatan 12
211 19 Malmö

Ansvarig utgivare:
Daniel Infanger
Organisationsnummer: 55 66 78 - 46 24
Momsreg.nr.: SE 556678462401

Upphovsrätt:
Dessa webbsidors innehåll, sammanställning, struktur och presentation är upphovsrättsligt skyddade. I övrigt är det förbjudet att kopiera och sprida information eller uppgifter (text, bild, grafik, ljud, video eller rörliga bilder) utan föregående skriftligt tillstånd. Detta gäller även kopiering och spridning av utdrag och sammandrag.

Ansvarsfriskrivning:

Vi kontrollerar och uppdaterar kontinuerligt informationen på denna webbsida. Trots vår noggrannhet kan uppgifter ha hunnit ändras. Vi kan därför inte ansvara för eller garantera aktualitet, riktighet och fullständighet hos den publicerade informationen.

Vi ansvarar inte för innehåll på och utformning av andra webbsidor som är knutna till vår webbsida via länkar. Likaledes ansvarar vi inte för information på utomstående webbsidor som som hänvisar till dessa webbsidor via länkar.

Alla här nämnda märken eller namn är respektive ägares egendom.