bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om MDE-enheter

MDE-gerate

Utrustning för mobil dataregistrering (MDE) kan användas på många sätt. Med dem kan processrelevanta data läsas av och sparas direkt på plats. Detta gör det möjligt att snabbt överföra data, vilket gör det möjligt att optimera affärsprocesser inom logistik och externa tjänster och till exempel att snabbt registrera lager.

  • Hur är MDE-enheten uppbyggd?

  • För vem passar MDE-apparater?

  • Was beaktas när man köper?

  • Kort och gott:

 

Hur är MDE-enheten uppbyggd?

MDE-enheter är utformade för olika användningsområden och har därmed olika funktioner som varierar från enhet till enhet. De är också kända under namnet handskanner. Dess funktioner är dock mer komplexa än att bara samla in data. De liknar snarare små handdatorer. De gör det möjligt att utföra mobila aktiviteter för vilka det normalt krävs en dator.

Vissa apparater använder operativsystemet Android som är känt från smarttelefonen, andra använder en version av Windows Embedded CE eller egenutveckling. Även i den tekniska konstruktionen liknar många enheter för mobil dataregistrering smartphones, men ger viktiga tilläggsfunktioner, som gör dem betydligt bättre lämpade för användning i företaget.

De är oftast monterade betydligt större litiumjonbatterier, så att de klarar en hel arbetsdag med en laddning. Som vanligt för mobila enheter drivs de huvudsakligen via en pekskärm, för att få åtkomst till de olika funktionerna

Många apparater har dessutom en knappsats som i vissa apparater till och med utgör en stor del av kontrollpanelen. På så sätt kan du snabbare mata in och registrera data samt få åtkomst till skannern med en knapptryckning.

Skannern är oftast monterad i apparatens huvudände och gör det möjligt att läsa streckkoder (s.k. 1D-koder), QR-koder och liknande (sog 2D-koder) med laser. På så sätt kan du snabbt identifiera produkter och avsevärt påskynda arbetet i varulager.

De data som registreras i MDE-enheten kan säkerhetskopieras till det interna Flash-minnet och vid behov synkroniseras. Vid motsvarande täckning kan du överföra informationen direkt till huvudsystemet via Bluetooth eller WLAN utan att använda internminnet. För att garantera så snabb synkronisering som möjligt har enheterna starka WLAN-antenner och till och med stöd för mobil kommunikation.

 

För vem passar MDE-apparater?

MDE-skanner är lämplig för alla företag som regelbundet behöver samla in data på plats. Här kan du avsevärt förbättra arbetsflödet, eftersom du direkt utför dokumentationen och inte behöver föra över ett skriftligt protokoll till en digital databas. De bidrar till lagerinventering och lagerinventering. Här kan till exempel lagren räknas in direkt i själva lagret och fel kontrolleras.

Produkterna identifieras snabbt via en streckkod via den inbyggda skannern. De är dock mer än bara en mobil streckkodsläsare: Med dem kan du beställa nya varor i tid om en viss produkt börjar ta slut. Om nya varor levereras identifieras de snabbt med hjälp av en skanner och förs över till varningssystemet utan att du behöver vara aktiv på arbetsplatsen.

Den passar bra även på fältet. Med dem kan kommunikationen med centralen effektiviseras och data vidarebefordras snabbare. Med en MDE-enhet kan du dessutom enkelt planera den billigaste rutten för flera mål och spara värdefull tid.

Tack vare färdvägsplaneringsfunktionen är de mobila enheterna också perfekta i logistiken. Med hjälp av den mobila datorn undviks tomkörning och tack vare den weedoptimerade användarstyrningen sparar du tid vid hämtning och leverans.

MDE-enheter kan dessutom användas på många andra områden där man kan spara tid genom mobil datainsamling och -överföring. De undviker onödiga och dubbla eller besvärliga datainsamlingsmetoder, was särskilt
lönar sig inom alla logistiska områden i företaget. Även personal på fältet, till exempel inom distribution eller service, drar stor nytta
av MDE-utrustning som kan optimera vägarna och snabbt överföra avtal till huvudkontoret.

 

Was beaktas när man köper?

Conrad har många användningsområden och erbjuder olika MDE-apparater med olika egenskaper. Om du med en eller flera dataregistreringsenheter vill påskynda arbetsflödet i ditt företag, är det därför värt att se på några nyckeldata för att hitta rätt produkt för dina användningsändamål.

Det handlar först och främst om platsen. Beroende på om den mobila datainsamlingsenheten ska användas för inventering eller kontroll av data i sina egna lager eller rum eller på fältet, bör den användas på ett optimalt sätt.

För användning inomhus är större enheter med dedikerat tangentbord och stort batteri lämpliga, medan de kompakta enheterna med stor pekskärm och mobilstöd ger en betydligt bättre figur på fältet.

Använd enheten i lagret för registrering av lager, bör skannern alltid vara lätt tillgänglig. Dessutom har enheten en robustare apparat att dra nytta av om den faller ner i marken en gång. Läsapparater med IP-certifiering garanterar utöver stöttålighet även skydd mot damm och vatten.

Beroende på användningsområde bör de också vara uppmärksamma på trådlös- och gränssnittsutrustning. Enheter som är konstruerade för användning utomhus är utrustade med WLAN- och mobilstöd via UMTS och LTE samt Bluetooth och NFC, men har delvis bara en mikro-USB-anslutning. De mobila dataregistreringsenheterna för användning i lager eller produktion erbjuder däremot delvis anslutningar som RS232 eller SD-kortläsare, utan mobil-funktionalitet.

Obs: Varje enhet läser inte alla typer av streckkoder. Vissa kan bara bearbeta streckkoder (s.k. 1D-koder) och är därmed begränsade i användningsområde. Om du blir osäker på köpet eller om du har andra frågor, kan du mycket gärna få personlig rådgivning från vår kundservice.

 

Kort och gott:

MDE-enheter är handhållna datorer som är särskilt utformade för användning i företaget och som gör att du kan öka effektiviteten och produktiviteten avsevärt i ditt företag. De gör det möjligt att samla in data om var de uppstår, oavsett om det är i tjänsten eller i lägret. Detta kommer att möjliggöra ett kontinuerligt utbyte av uppgifter mellan anställda och varuhanteringssystemet, vilket kommer att påskynda arbetet och undvika fel.