0
0
0

Utandningsstyrd startspärr Dräger Interlock 5000 Grå 0 till 5 ‰ inkl. Display

Art.nr: 1408844
SKU: 100149
Fri frakt vid köp över 599:-
Betala som du vill med Klarna!
25.599 kr
(Exkl. moms 20.479,20 kr)
Inkl. moms + Frakt
25.599,00
St

Leverans inom ca. 2 veckor*

* Helgfri måndag till fredag med alternativet "Snabbleverans till dörren inom Sverige (UPS Standard)". Ytterligare tre fraktalternativ finns att välja på.
Beskrivning
Startspärr mot alkohol interlock 5000

Dräger interlock® 5000 är en alkoholmätare/testare med startspärrfunktion. Efter en enkel alkoholmätning ger den en säker start i trafiken.
Handapparaten mäter alkoholmängden i förarens utandningsluft, och låser endast upp motorn om utandningsluften klarar testet.
Dräger interlock 5000 förhindrar att alkoholisierte personer kan starta motorn och ge sig ut i trafiken.

Det här är en enhet som bör användas som alkoholstyrd körspärr för säkring av person- och lastbilar. Dräger interlock 5000 förhindrar att alkoholiserade personer kan starta motorn och ta sig ut i trafiken. Uppvärmningsperioden är mindre än 16 sekunder från 0 °C, vilket ger en snabb drift- och processberedskap för enheten.

Funktionerna i Dräger interlock 5000
Dräger interlock är en alkoholtestenhet, som är kompatibel som körspärr för både person- och lastbilar. Enheten ansluts direkt till startmotorn i fordonet och kan endast låsas upp genom ett positivt alkoholtest. Sensorn har korta beredskapsintervaller, så att det går snabbt att testa och kontrollera. Alkoholgränsen kan ställas in för olika gränsvärden. Extra munstycken för användning krävs. Enhetens minne lagrar alla relevanta händelser, som lämnat eller vägrat alkoholtest, mätt alkoholkoncentration, motorstart- och stopp, såväl som olika eventuella manipulationsförsök. Överföring av data från styrenheten till datorn sker via ett IR-gränssnitt.

Tekniken
Givaren är tillverkad av hightech-material. Kärnan i Dräger interlock 5000 är en professionell elektrokemisk sensor. Mätnoggrannheten håller sig vid en tolerans på ± 0,05 ‰ i minst 12 månader. Cigarettrök kan inte skada givaren. Dessutom finns en Flow-sensor för bestämning av andningsvolymen. Sensorn sitter monterad i en modul som är mycket lätt byta. Fördel: Det finns ingen driftstopp. Det ställs mer krav på arbetsgivare, att arbeta preventivt mot alkohol på arbetsplatsen. Den tyska Handelsfackets (UVV) bestämmelser för olycksfallsförebyggande föreskriver, att medarbetare genom sin alkoholkonsumtion inte får sätta sig eller andra personer i fara. ( Denna bestämmelse kallas också ett relativt alkoholförbud) Vid utövandet av av farliga arbeten, t.ex. i verkstadsskydd- och bevakningssituationer, vid kemikaliebearbetning, i fordonssammanhang, etc, är alkoholkonsumtion absolut förbjuden. Utöver facken, är även arbetsgivaren ansvarig för att alla olycksfallsförebyggande föreskrifter följs. När det gäller att uppfylla säkerhetsbestämmelser, så ska varje arbetsgivare kontrollera det individuella tillståndet hos personalen (t.ex. alkoholisering). Detta är även tillåtet när det inte finns någon konkret misstanke, förutsatt att arbetet kräver en nykter arbetare. Som exempel gäller här särskilt riskfyllda eller säkerhetskänsliga områden, som lastbilschaufförer i utetjänst, vid manövrering av maskiner och anläggningar såväl som vid hantering av olika kemiska substanser.

Modern design
Interlock 5000 har en tilltalande och ergonomisk design. Ett munstycke sitter på baksidan av handdelen. Det syns inte direkt att det är en alkoholstyrd körspärr. Konstruktionen är stabil och robust. Genom de lättförståeliga menyerna som visas på skärmen är användningen enkel och självförklarande, LED:er på enheten guider en ytterligare

Exempel på användning:
Speditionsföretag, leveransförare, alkoholdömda, eller andra som behöver en egen kontroll för säkring av egna bilar
Egenskaper
  • Säkring av person- och lastbilar
  • Förhindrar körning vid alkoholpåverkan
  • Motorn startar endast efter godkänt test
I leveransen ingår
  • Inkl. munstycke
  • Mätare (Handdelmed LCD-display)
  • Styrenhet
  • Anslutningsdel för din mätare
  • Kabel (för anslutning till fordonselektronik )
  • Bruksanvisning på tyska och engelska
Ytterligare information
Installationen får endast utföras av ett Dräger Interlock-servicecentrum eller en specialverkstad enligt tillhörande installationsanvisningar. Det finns regleringar och lagar att beakta när det kommer till valet av installationsplats.
Specifikationer
Alkoholmätare Funktionerinkl. Display
Alkoholmätare Typ (kategorisering)Utandningsstyrd startspärr
Anslutning - Spänningvia kopplingsplint
FärgGrå
Innehåll1 st
Intervall Alkoholmätare (max.)5 ‰
Intervall Alkoholmätare (min.)0 ‰
Kalibrerbar (Ja/Nej)Ja
Mättolerans ±0.05 ‰
Mått - Bredd36 mm
Mått - Höjd138 mm
Mått - Längd61 mm
Mått - Vikt168 g
Noggrannhetsklass (Alkoholmätare)1+ (Professionell, polis liknande)
Strömförsörjning12 V, 24 V
Testmetod (Alkoholmätare)Elektrokemisk sensor
Recensioner