0
0
0

Bilbatteriladdare CTEK Lithium XS 12 V 5 A

av CTEK
Art.nr: 516865
SKU: 56-899
Fri frakt vid köp över 599:-
Betala som du vill med Klarna!
1.389 kr
(Exkl. moms 1.111,20 kr)
Inkl. moms + Frakt
1.389,00
St

Leverans inom 8 till 10 dagar*

* Helgfri måndag till fredag med alternativet "Snabbleverans till dörren inom Sverige (UPS Standard)". Ytterligare tre fraktalternativ finns att välja på.
Beskrivning
Automatiskt laddningsaggregat Lithium XS

LITHIUM XS är en batteriladdare som styrs av en avancerad mikroprocessor och som är speciellt konstruerad för att ladda och underhålla litiumjärnfosfatbatterier (LiFePO4) — och maximera deras prestanda och livslängd. Med tillgång till upp till 5 A laddström är LITHIUM XS extremt flexibel och kan ladda LiFePO4-batterier på från 5 Ah till 60 Ah och underhålla upp till 120 Ah.

Användningen är enkel och laddningen startar direkt vid anslutning. Batteriet behöver inte kopplas bort från fordonet. När laddningen börjar, återställer LITHIUM XS automatiskt eventuella elektroniska lågspänningsskydd (Battery Management System). Laddningen kan alltid manuellt startas om med knappen "Reset".

LITHIUM XS är en helautomatisk "connect and forget"-laddare med 8 laddningssteg, inklusive en testsekvens som visar om LiFePO4-batteriet kan ta emot och behålla laddning, ett unikt maximeringssteg för att återställa den fulla kapaciteten och patenterad underhållsladdning för att garantera maximala egenskaper även efter flera månader utan att batteriet använts. LITHIUM XS är stänk- och dammtålig (IP65), är lätt och säker att använda, skyddar fordonselektroniken, är gnistfri, erbjuder skydd mot inkoppling med fel polaritet och är kortslutningssäker. LITHIUM XS levereras med en 5-årsgaranti.

Komplett vård av LiFePO4-batterier — unikt och patenterat system för återställning, laddning och underhåll av LiFePO4 -batterier för att maximera prestanda och förlänga batteriernas livslängd.
Säker att använda — säkerhet för användaren genom gnistfri drift och skydd mot inkoppling med fel polaritet. Elsäkerhet för fordon genom exceptionellt ren spänning och ström utan spänningsvågor. Batteriet behöver inte kopplas bort från fordonet under laddningen.
Connect and forget — "plug and play"-teknik som är lätt att använda. Med knapp för manuell återställning.
Unik laddning i 8 steg — det patenterade åttastegsprogrammet testar batteriets tillstånd och återupplivar, laddar och underhåller batteriet för att maximera LiFePO4 -batteriets livslängd och prestanda. FLOAT/PULSEunderhåll säkerställer batterivården under inaktiva tidsperioder.
Förlänger batteriets livslängd — de unika funktionerna hos CTEK-laddare samverkar för att maximera LiFePO4 -batteriets prestanda och förlänga batteriets livslängd.

UNIK ÅTTASTEGSLADDNING FRÅN CTEK
1 STEG 1 ACCEPT
Testar om batteriet kan ta emot laddning. Det här steget förhindrar att ett defekt batteri laddas.

2 STEG 2 BULK
Laddar med maximal ström tills batteriet har nått 90% av sin kapacitet.

3 STEG 3 ABSORPTION
Laddning med avtagande ström tills batteriet nått 95 % av sin kapacitet.

4 STEG 4 ANALYZE
Testar om batteriet kan behålla laddningen. Batterier som inte kan behålla laddningen kan behöva bytas ut.

5 STEG 5 COMPLETION
Slutladdning med sänkt ström upp till cirka 98 % av batteriets kapacitet.

6 STEG 6 MAXIMIZATION
Slutladdning med sänkt ström upp till cirka 100% av batteriets kapacitet.

7 STEG 7 FLOAT
Upprätthåller batteriets volt på maximal nivå genom att tillföra en konstant spänning.

8 STEG 8 PULSE
Upprätthåller batteriet på 95 – 100 % kapacitet. Laddaren övervakar batterispänningen och avger pulser vid behov så att batteriet hålls fulladdat.


Om CTEK
CTEK SWEDEN AB konstruerar och utvecklar en unik serie avancerade batteriladdare och speciallösningar för alla typer av blysyrabatterier för både privat och professionell användning.
Omfattande kunskaper om batterier och elektronik är hörnstenen i CTEK:s framgångsrika aff ärsidé och en förutsättning för utvecklingen av nya typer av batteriladdare.

Batteriladdare som inte bara fyller de ökade kraven som dagens batteriunderhåll ställer, utan också tar hänsyn till behoven som en växande grupp nya användare har.
Säkerhet, enkelhet och fl exibilitet är nyckelorden och kraven som gäller för alla produkter och lösningar som utvecklas och marknadsförs av CTEK.

Hittills har CTEK sålt fler än tre miljoner laddare i 49 länder på alla kontinenter. CTEK är en pålitlig leverantör till många av världens mest aktade bil- och motorcykeltillverkare. CTEK grundades 1997.
Huvudkontor och utvecklingsavdelning finns i Vikmanshyttan i Dalarna.
Egenskaper
  • Användningsområde: Golfbag, MC, Sportbil
  • Lämplig för batteri kapacitet 5 Ah - 60 Ah
  • Laddström för 12 V: 5 A
  • Lämplig för (bilbatterier): Litium
  • Kapslingsklass IP65
Utrustning
  • Elektroniksäker
  • Stänkvatten- och dammskyddad (IP 65)
Specifikationer
Batterikapacitet 12 V - Max60 Ah
Batterikapacitet 12 V - Min5 Ah
Batterispänning12 V
Bil-laddare typ (kategorisering)Bilbatteriladdare
Billaddare FunktionerBatteritest
Driftspänning230 V
KapslingsklassIP65
Laddningsfunktion (batteri)8
Laddström för 12 V5 A
Lämplig för (bilbatterier)Litium
Recensioner