0
0
0

Bilbatteriladdare CTEK D250S Dual 12 V 20 A

av CTEK
Art.nr: 857507
SKU: 56-677
Fri frakt vid köp över 599:-
Betala som du vill med Klarna!
2.390 kr
(Exkl. moms 1.912 kr)
Inkl. moms + Frakt
2.390,00
St

Leverans inom 3 till 5 dagar*

* Helgfri måndag till fredag med alternativet "Snabbleverans till dörren inom Sverige (UPS Standard)". Ytterligare tre fraktalternativ finns att välja på.
Beskrivning
Kvalitet och enkelhet, bara koppla in och ladda

D250S DUAL är en laddare som tar sin energi från DC-källor såsom generatorer, solpaneler eller vindkraft och optimerar dess kraft för att bemöta de laddningsbehov olika batteribanker kräver. D250S DUAL väljer automatiskt vilken inkopplad DC-källa som för tillfället ger bäst energi (av 2 möjliga) och förvandlar därmed dessa energikällor till en hög effektiv multistegsladdning.

D250S DUAL är speciellt lämpad för laddning av husvagnar, husbilar, båtar och fritidshus utan tillgång till nätström. Laddningen sker automatisk så fort det kommer DC energi till laddaren, t ex från generator när fordonet startas eller från solpanelen om och när den är inkopplad. D250S DUAL har en temperatursensor som ger optimal laddspänning i alla temperaturer. Med D250S DUAL är batterierna alltid i bra skick, laddningen sker snabbt och batteriernas livslängd multipliceras.

D250S DUAL är en helautomatisk 5-stegs laddare som ger 20A till för 12V batterier på mellan 40-300Ah. Laddaren är IP65 klassad (skölj-, dammtät och godkänd för utomhusbruk), skyddar fordonselektroniken och passar alla typer av blysyrabatterier (Öppna, MF, Gel, AGM). Den levereras med 2 års garanti.

FUNKTIONER
· Flerstegsladdning från generatorer och solpaneler
· Batteriseparator som eliminerar dioder och spänningsavkännande reläer
· Underhållsladdning av startbatteriet
· Solpanelsregulator med maximal effektpunktföljning, synkroniserad med andra strömkällor, till exempel generator och/eller vindkraft
· Förenklad installation av fjärrbatterier för bogpropeller eller ankarspel

FÖRDELAR
· Maximerad batterilivslängd tack vare minimerad underladdningstid
· Maximal batterikapacitet genom att batteriet hålls fulladdat så att skadliga sulfatkristaller på blyplattorna och syraskiktning undviks.
· Laddning tas automatiskt från alla energikällor som är anslutna till CTEK D250S DUAL
· Kortare laddtider och sänkta kostnader genom minskad tomgångskörning av motorn och minskat beroende av landström genom effektivt utnyttjande av generator och solenergi.
· Mindre miljöpåverkan genom längre batterilivslängd och mindre tomgångskörning av motorn
· Minimal installationstid och installationskostnad

SNABBARE LADDNING
CTEK D250S Dual är en femstegsladdare som anpassar laddspänning och laddström automatiskt efter batteriets laddnivå och temperatur - laddningstiden blir kortare.
En givare på CTEK-laddaren känner av batteritemperaturen och anpassar laddningen genom att höja spänningen i kyla så att batteriet laddas fullt och sänker laddspänningen i varmt väder så att problem med överladdning undviks.
Med CTEK D250S Dual kan fordonsägaren vara säker på att batteriet alltid får optimal laddspänning, vilket förkortar laddtiden och gör att laddningen alltid blir hundraprocentig.

SOLANSLUTNING
D250S Dual har också fördelen av en extra ingång där solpaneler kan kopplas in direkt, utan att det behövs någon regulator, så att man får gratis energi från solen.
D250S Dual har inbyggd maximal effektpunktföljning (MPPT) så att solpanelerna producerar energi så effektivt som möjligt genom att automatiskt utnyttja den effektivaste energikällan från solpanelerna och sedan använda energin för att ladda batteriet.
MPPT:n söker den effektivaste kombinationen av spänning och ström från solpanelen så att solen och generatorn jobbar tillsammans och levererar maximalt med energi.


Om CTEK
CTEK SWEDEN AB konstruerar och utvecklar en unik serie avancerade batteriladdare och speciallösningar för alla typer av blysyrabatterier för både privat och professionell användning.
Omfattande kunskaper om batterier och elektronik är hörnstenen i CTEK:s framgångsrika aff ärsidé och en förutsättning för utvecklingen av nya typer av batteriladdare.

Batteriladdare som inte bara fyller de ökade kraven som dagens batteriunderhåll ställer, utan också tar hänsyn till behoven som en växande grupp nya användare har.
Säkerhet, enkelhet och fl exibilitet är nyckelorden och kraven som gäller för alla produkter och lösningar som utvecklas och marknadsförs av CTEK.

Hittills har CTEK sålt fler än tre miljoner laddare i 49 länder på alla kontinenter. CTEK är en pålitlig leverantör till många av världens mest aktade bil- och motorcykeltillverkare. CTEK grundades 1997.
Huvudkontor och utvecklingsavdelning finns i Vikmanshyttan i Dalarna.
Egenskaper
  • Användningsområde: Båtar, Husbilar och fritidsfordon, Husvagnar, Fyrhjulsdrivna fordon, Solceller - Bostäder som är beroende av generatorer för elförsörjningen
  • Lämplig för batteri kapacitet 40 Ah - 300 Ah
  • Laddström för 12 V: 20 A
  • Lämplig för (bilbatterier): Bly-syra, Bly-syra, Bly-gel, Bly-kalcium, AGM
  • Kapslingsklass IP65
  • Flernivåsladdning med generatorer och solcellsmoduler
  • Underhållsladdning av startbatteriet
  • Enkel montering av fjärrbatterier
Utrustning
  • Med den här batteriseparatorn behövs inga dioder eller VSR-reläer.
  • Reglaget till solcellsmodulen med MPP-tracking synkroniserar med andra energikällor, t.ex. dynamor och/eller vindkraft.
Specifikationer
Backström max.1 A
Batterikapacitet 12 V - Max300 Ah
Batterikapacitet 12 V - Min40 Ah
Batterispänning12 V
Bil-laddare typ (kategorisering)Bilbatteriladdare
Driftspänning12 V
KapslingsklassIP65
Laddningsfunktion (batteri)1, 3, 4, 7, 8
Laddström för 12 V20 A
Lämplig för (bilbatterier)Bly-syra, Bly-syra, Bly-gel, Bly-kalcium, AGM
Mått - Bredd93 mm
Mått - Höjd49 mm
Mått - Längd197 mm
Mått - Vikt0.74 kg
Recensioner