0
0
0

Bilbatteriladdare CTEK M 45 56-385 12 V 0.8 A, 3.6 A

av CTEK
Art.nr: 840294
SKU: 56-385
Fri frakt vid köp över 599:-
Betala som du vill med Klarna!
749 kr
(Exkl. moms 599,20 kr)
Inkl. moms + Frakt
749,00
St

Leverans inom 5 till 6 dagar*

* Helgfri måndag till fredag med alternativet "Snabbleverans till dörren inom Sverige (UPS Standard)". Ytterligare tre fraktalternativ finns att välja på.
Beskrivning


Liten och smidig
M45 är den minsta i marinladdarsortimentet. Liten och kompakt för de lite mindre behoven. Med bara 3,6 A kan du ladda batterier på upp till 75 Ah och underhållsladda batterier på upp till 120 Ah.

Trots det lilla formatet innehåller den avancerad teknik. Den helautomatiska laddaren tar hand om batteriet i fyra olika laddningssteg.
Under noll grader, när batteriet är trögt, använder du snöfl ingeläget, då laddningen görs med 14,7 V istället för normala 14,4 V. Snabbkoppling med ringkabelskor följer med för snabb inkoppling. Laddaren skadar inte elektronik, den är IP65-märkt och därmed godkänd för utomhusanvändning.


Också små båtar med 12 V-batterier (7 – 75 Ah och upp till 120 Ah för underhållsladdning) kräver en laddare som är konstruerad för att tåla den krävande marina miljön. M45 är en högkvalitativ fyrstegsladdare med unika funktioner, bland annat avsulfatering och säker underhållsladdning under vintern.
Den har olika laddprogram: ett program för små batterier (cirka 7 – 30 Ah) där den ger 0,8 A, ett program för normalstora batterier (cirka 40 – 75 Ah) och ett program för AGM-batterier, som kräver något högre laddspänning, 14,7 V istället för den vanliga 14,4 V, där den ger 3,6 A

IP65-klassningen innebär att M45 är stänk- och dammsäker. Den genererar inga skadliga galvaniska strömmar, påverkar inte båtens elektronik och är utvecklad för att ge säker laddning: gnistsäker, polaritetsskyddad och kortslutningssäker.


CTEK STEG
1. DESULPHATING
Patenterad avsulfatering ger batteriet ett längre liv.

2. SOFT START
Provar om batteriet kan ta emot laddning.

3. BULK
Huvudladdning med maximal ström.

4. ABSORPTION
CTEK:s adaptiva strömmätning ser till att batteriet verkligen är fulladdat.



Om CTEK
CTEK SWEDEN AB konstruerar och utvecklar en unik serie avancerade batteriladdare och speciallösningar för alla typer av blysyrabatterier för både privat och professionell användning.
Omfattande kunskaper om batterier och elektronik är hörnstenen i CTEK:s framgångsrika aff ärsidé och en förutsättning för utvecklingen av nya typer av batteriladdare.

Batteriladdare som inte bara fyller de ökade kraven som dagens batteriunderhåll ställer, utan också tar hänsyn till behoven som en växande grupp nya användare har.
Säkerhet, enkelhet och fl exibilitet är nyckelorden och kraven som gäller för alla produkter och lösningar som utvecklas och marknadsförs av CTEK.

Hittills har CTEK sålt fler än tre miljoner laddare i 49 länder på alla kontinenter. CTEK är en pålitlig leverantör till många av världens mest aktade bil- och motorcykeltillverkare. CTEK grundades 1997.
Huvudkontor och utvecklingsavdelning finns i Vikmanshyttan i Dalarna.
Specifikationer
  • Anslutning via: batteriklämmor eller snabbkontaktskabel.

Backström max.1,3 mA
Batterikapacitet 12 V - Max75 Ah
Batterikapacitet 12 V - Min1.2 Ah
Batterispänning12 V
Bil-laddare typ (kategorisering)Bilbatteriladdare
Billaddare FunktionerBatteritest
Driftspänning230 V
KapslingsklassIP65
Laddningsfunktion (batteri)4 steg (1-3-4-8)
Laddström för 12 V0.8 A, 3.6 A
Lämplig för (bilbatterier)Bly-syra, Bly-syra, Bly-gel, Bly-kalcium, AGM
Mått - Bredd61 mm
Mått - Höjd38 mm
Mått - Längd165 mm
Mått - Vikt0.5 kg
Ytterligare tekniska dataAnslutning via: batteriklämmor eller snabbkontaktskabel.
Recensioner